V Česku se ochladí, hrozí silné bouřky, varují meteorologové

Publikuje: David Bárta — 16. 05. 2022
Úvodní stránka » Počasí » V Česku se ochladí, hrozí silné bouřky, varují meteorologové

Výběžek vyššího tlaku vzduchu zeslábne a počasí u nás začne ovlivňovat od západu okludující frontální systém.

Český hydrometeorologický ústav dnes vydal varování před silnými bouřkami v regionech České republiky. Na některých místech lze očekávat i kroupy.

Jasno až polojasno. Během odpoledne od západu přibývání oblačnosti a k večeru v Čechách místy přeháňky nebo bouřky i silné. Nejvyšší teploty 24 až 28 °C, na severovýchodě 21 až 25 °C, v 1000 m na horách kolem 20 °C, na severovýchodě kolem 17 °C. Slabý proměnlivý nebo jižní vítr do 4 m/s, se bude k večeru v Čechách měnit na mírný západní 2 až 6 m/s a v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na noc a úterý

„Počasí u nás bude ovlivňovat okluzní fronta, její vliv bude postupně slábnout a kolem tlakové výše nad severní Evropou k nám začne proudit suchý a chladnější vzduch od severovýchodu,“ uvedl aktuálně ČHMÚ.

V nočních hodinách můžeme pak očekávat oblačno až zataženo, místy občasný déšť nebo přeháňky, zpočátku i bouřky. „K ránu na severu a severovýchodě srážky četnější. Nejnižší teploty 16 až 12 °C, na severovýchodě až 10 °C. Mírný západní, postupně severozápadní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí. Na východě zpočátku slabý proměnlivý vítr do 3 m/s,“ doplnili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu