Týdenní předpověď počasí pro ČR od 5. – 12. června

Publikuje: Nikola Macáková — 05. 06. 2022
Úvodní stránka » Počasí » Týdenní předpověď počasí pro ČR od 5. – 12. června

Český hydrometeorologický ústav přinesl týdenní vývoj situace a počasí pro Českou republiku od neděle 5. – 12. června.

Očekávají se silné bouřky, varují meteorologové!
V průběhu nedělního odpoledne a večera a během noci na pondělí hrozí v části republiky opět silné bouřky, které může doprovázet krupobití, přívalové srážky, krupobití a také silné poryvy větru.

Silné bouřky zasáhly jižní část republiky již v sobotu 4. června během dne, přičemž na jihu Moravy se podle meteorologů patrně vyskytovala i tzv. supercela.

Před zvlněnou studenou frontou, která bude v pondělí zvolna přecházet přes naše území k východu, k nám bude proudit teplý vzduch od jihu. „Další zvlněná studená fronta bude od západu zvolna postupovat přes střední Evropu v úterý a ve středu. Za ní se bude přesunovat přes střední Evropu k východu nevýrazná oblast vyššího tlaku vzduchu. O víkendu bude postupovat ze západní do střední Evropy další zvlněná studená fronta,“ uvedla aktuálně Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Předpověď na neděli:
Polojasno až jasno, ráno ojediněle mlhy. Později odpoledne od západu přibývání oblačnosti. Večer v západní polovině Čech místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C, na severovýchodě 23 až 26 °C, v 1000 m na horách
kolem 20 °C. Slabý, přes den mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s se bude večer v západní polovině Čech měnit na západní a v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na pondělí:
Oblačno až zataženo a na většině území déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Od západu pozvolné ubývání srážek a částečně i oblačnosti. Večer bude v Čechách oblačnost opět přibývat. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C, na severovýchodě až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, v Čechách až 27 °C. Mírný západní až severozápadní, na východě zpočátku jižní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na úterý:
Oblačno až zataženo, od západu na většině území déšť nebo přeháňky, ojediněle, ve východní polovině území místy bouřky. Na Moravě a ve Slezsku zpočátku polojasno. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty v Čechách 18 až 22 °C, na Moravě a ve Slezsku 22 až 26 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na středu:
Oblačno až zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky, na východě ojediněle i bouřky, na severozápadě srážky jen ojediněle. Postupně od západu ubývání srážek i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C, při trvalejších srážkách kolem 17 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek:
Polojasno až oblačno, místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle 12. června:
Převážně polojasno a ojediněle přeháňky, později přibývání oblačnosti a místy přeháňky nebo bouřky. „Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C, v závěru 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 28 °C,“ doplnil závěrem ČHMÚ v nadcházející týdenní předpovědi počasí.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu