Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 27. června – 4. července

Publikuje: Jana Malá — 27. 06. 2022
Úvodní stránka » Počasí » Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 27. června – 4. července

Ze západní do střední Evropy bude postupovat brázda nižšího tlaku vzduchu, kolem které k nám bude proudit teplý vzduch od jihu.

S ní spojená studená fronta začne večer ovlivňovat počasí u nás a v dalších dnech se bude nad střední Evropou vlnit.

V pátek začne přecházet přes naše území od západu další studená fronta a za ní se do střední Evropy od západu rozšíří výběžek vyššího tlaku vzduchu. Informace dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

Aktuálně: Hrozí velmi silné bouřky, varují meteorologové
V noci z pondělí na úterý hrozí v části České republiky velmi silné bouřky. V západní polovině území se mohou vyskytnout již v průběhu pondělního odpoledne.

Výstraha před silnými bouřkami platí pro Prahu, Karlovarský, Ústecký, Liberecký a části Středočeského, Jihočeského, Plzeňského, Královéhradeckého a Pardubického kraje a rovněž pro některé oblasti Vysočiny od pondělních 16 hodin do úterního rána. Mohou být doprovázeny také přívalovými srážkami s úhrny kolem 30 milimetrů, poryvy větru kolem 70 kilometrů v hodině a krupobitím. Menší toky se mohou rozvodnit na úroveň 1. stupně povodňové aktivity.

Předpověď na pondělí:
Jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy, zejména v Čechách. Večer v Čechách od západu přibývání oblačnosti a na západě později přeháňky nebo bouřky, i velmi silné. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 30 až 34 °C, v 1000 m na horách kolem 25 °C.
Slabý, přes den místy mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s, se bude v Čechách později večer měnit na západní a v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na úterý:
Zataženo až oblačno, na většině území občasný déšť, přeháňky, místy bouřky, i silné. Na východě i polojasno a srážky méně četné. Nejnižší noční teploty 20 až 16 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C, na východě až 31 °C. Slabý, během dne mírný severozápadní, postupně až severovýchodní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na středu:
Oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť nebo přeháňky, místy bouřky, i velmi silné. Na východě i polojasno a srážky méně četné. Nejnižší noční teploty 20 až 16 °C. Nejvyšší denní teploty 26 až 30 °C, na jihovýchodě kolem 33 °C. Mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí, večer slabý proměnlivý do 3 m/s.

Předpověď na čtvrtek:
Polojasno až oblačno a místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 31 °C, na východě kolem 33 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na pátek:
Většinou polojasno, ojediněle přeháňky. Během dne od západu v Čechách oblačno až zataženo a na většině území přeháňky nebo bouřky, i silné. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 31 °C, na východě kolem 33 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s, v Čechách později mírný severozápadní 2 až 6 m/s. Vítr v bouřkách přechodně zesílí.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí:
Zpočátku oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť, přeháňky, místy bouřky. „Postupně většinou polojasno a jen ojediněle přeháňky nebo i bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 12 °C, na východě zpočátku kolem 19 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C, postupně 25 až 29 °C,“ dodal závěrem v týdenní předpovědi ČHMÚ.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu