Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 20. – 27. července

Publikuje: David Bárta — 19. 07. 2022
Úvodní stránka » Počasí » Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 20. – 27. července

Ve středu k nám bude po přední straně brázdy nízkého tlaku vzduchu nad Severním mořem proudit velmi teplý vzduch od jihu.

Týdenní předpověď aktuálně přinesl Český hydrometeorologický ústav s tím, že ve čtvrtek a v noci na pátek přejde přes naše území k východu studená fronta. V následujícím období se bude nad střední Evropou vlnit frontální rozhraní. Vzduch nad naším územím se bude postupně od severozápadu zvolna ochlazovat. Na přelomu tohoto a příštího týdne bude přes střední Evropu přecházet k východu tlaková výše, po její zadní straně k nám později opět pronikne velmi teplý vzduch od jihozápadu. Jeho příliv ukončí uprostřed příštího týdne od západu studená fronta.

Předpověď na středu:
Jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 33 až 37 °C, v 1000 m na horách kolem 27 °C, na Šumavě a v Krušných horách kolem 30 °C. Slabý proměnlivý, v Čechách a na Českomoravské vrchovině během dne mírný jihovýchodní vítr
2 až 6 m/s.

KOMENTÁŘ METEOROLOGA: Pro všechny kraje kromě Jihočeského a Vysočiny platí výstraha před vznikem a šířením požárů.

Předpověď na čtvrtek:
Jasno až polojasno, v Čechách od západu pozvolné přibývání oblačnosti a místy přeháňky nebo bouřky, na ostatním území srážky ojediněle. Nejnižší noční teploty 20 až 16 °C. Nejvyšší denní teploty 33 až 37 °C, v západní polovině Čech 28 až 33 °C. Mírný jihovýchodní až východní vítr se bude během dne měnit na západní 2 až 6 m/s
na Moravě a ve Slezsku až později večer. Vítr v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na pátek:
Jasno až polojasno, zpočátku, ve východní polovině území až oblačno místy přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C, ve východní polovině území 21 až 17 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 31 °C, na jihovýchodě až 34 °C. Mírný západní až severozápadní 2 až 5 m/s.

Předpověď na sobotu:
Polojasno, od západu oblačno na většině území občasný déšť, přeháňky, v západní polovině ojediněle, na ostatním území místy bouřky. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C, na východě až 31 °C. Mírný západní, postupně severozápadní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na neděli:
Jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 32 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 5 m/s.

Vyhlídka počasí od pondělí do středy:
Jasno nebo skoro jasno, od úterý přibývání oblačnosti a postupně místy přeháňky nebo bouřky. „Nejnižší noční teploty zpočátku 17 až 13 °C, postupně 21 až 17 °C. Nejvyšší denní teploty 30 až 36 °C, v závěru období od západu 26 až 31 °C,“ doplnil k aktuální předpovědi ČHMŮ.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu