Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 11. – 18. srpna

Publikuje: Jana Malá — 10. 08. 2022
Úvodní stránka » Počasí » Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 11. – 18. srpna

Začátkem příštího týdne bude počasí u nás ovlivňovat nevýrazné tlakové pole. Informuje o tom Český hydrometeorologický ústav.

„Na naše území bude od severu zasahovat okraj tlakové výše. Zároveň bude počasí u nás částečně ovlivňovat i tlaková níže ve vyšších vrstvách atmosféry nad Slovensko, postupující přes Rakousko dále na Balkán,“ uvádí v úvodu týdenní předpovědi pro Českou republiku Český hydrometeorologický ústav.

Předpověď na čtvrtek:
Jasno až polojasno, během dne přechodně místy až oblačno a na východě místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C, v údolích místy kolem 8 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 29 °C, na severovýchodě 22 až 25 °C, v 1000 m na horách kolem
18 °C. Slabý, během dne mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pátek:
Polojasno, během dne až oblačno a místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C, v údolích místy kolem 8 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 28 °C. Slabý, během dne přechodně mírný východní až severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na sobotu:
Polojasno, během dne oblačno až zataženo. Ojediněle, na severu a severovýchodě místy přeháňky. Ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 26 až 30 °C, na severovýchodě kolem 24 °C. Slabý, během dne přechodně mírný severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na neděli:
Většinou polojasno, ojediněle možnost přeháňky nebo i bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 31 °C, na severovýchodě kolem 25 °C. Slabý, během dne mírný severovýchodní až severní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pondělí:
Polojasno až skoro jasno, při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo i bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 29 až 33 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka následujícího týdne:
Polojasno až skoro jasno, při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo i bouřky. „Nejnižší noční teploty 18 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 29 až 34 °C,“ doplnil v týdenní předpovědi ČHMÚ.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu