Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 11. – 18. července

Publikuje: David Bárta — 11. 07. 2022
Úvodní stránka » Počasí » Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 11. – 18. července

Tlaková výše bude v pondělí postupovat z Britských ostrovů nad Německo a příliv chladnějšího vzduchu od severozápadu k nám bude slábnout.

Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku přinesl Český hydrometeorologický ústav s tím, že v úterý bude tlaková výše postupovat z Německa dále k jihovýchodu a příliv chladnějšího vzduchu od severozápadu na naše území ustane. Ve středu a ve čtvrtek ovlivní počasí u nás nevýrazný frontální systém od západu, za ním se bude přes střední Evropu přesunovat k východu tlaková výše. Kolem ní k nám bude ke konci období postupně zesilovat příliv velmi teplého vzduchu od jihozápadu.

Údolní nádrž Lipno, Lipno I či lipenská přehrada je vodní dílo vybudované na řece Vltavě v letech 1952–1959. S rozlohou 48,7 km² jde o největší přehradní nádrž a vůbec o největší vodní plochu na území České republiky. Délka vzdutí dosahuje 42 km. Nejširší je nádrž u Černé v Pošumaví, kde se rozlévá až na 5 km. Zdroj: NickyPe ze služby PixaBay.

Předpověď na pondělí:
V noci polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Přes den proměnlivá, převážně velká oblačnost, na horách místy, jinde jen ojediněle přeháňky. Večer ustávání srážek a částečné ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, na jižní Moravě až 24 °C, v 1000 m na horách kolem 14 °C. Slabý, přes den přechodně mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na úterý:
Polojasno až oblačno, ojediněle, na severovýchodě místy přeháňky. Večer ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Slabý, přes den mírný severozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na středu:
Zpočátku jasno až polojasno, od západu oblačno. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 26 až 30 °C, na severovýchodě 24 až 27 °C. Slabý, přes den mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek:
Převážně oblačno a místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty od 23 °C na severu po 32 °C na jihovýchodě. Mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na severozápadní až severní.

Předpověď na pátek:
Polojasno až oblačno, zejména na jihu ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C. Slabý, přes den mírný severní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí následujícího týdne:
Jasno až polojasno, v závěru při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle bouřky. „Nejnižší noční teploty zpočátku 15 až 11 °C, postupně 20 až 16 °C. Nejvyšší denní teploty zpočátku 26 až 30 °C, postupně 32 až 36 °C,“ doplnil závěrem ČHMÚ.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu