Jistota pro podnikatele

KOMERČNÍ ČLÁNEK
Publikuje: Nikola Macáková — 20. 06. 2022
Zdroj: Redakce
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Jistota pro podnikatele

Soukromé podnikání může být dokonalým spojením výdělečné činnosti. Ale to jedině tehdy, když se tím dá přijít na slušné peníze.

Soukromé podnikání slouží logicky především k tomu, aby si jím jeho provozovatel a jeho případní zaměstnanci hlavně vydělali na obživu. Nedá se nic dělat – je to prostě zaměstnání sice osobité, ale přece jenom jako každé jiné.

Jenomže co když se ani přes tu nejusilovnější snahu nedaří dosahovat takových zisků, jaké by byly žádoucí, a firma tudíž spěje tu pomalu a tu rychle ke krachu? Pak se nedá dělat nic jiného než překonat dočasné potíže tím, že se zaplatí postrádané příjmy z vlastní kapsy. Že podnikatel uhradí vše, na co si jeho podnik nevydělá, plus případně investuje s cílem zjednat nápravu.

Ovšem ne vždy se může podnikatel pochlubit takovými úsporami, jež by to pokryly. A pak přichází ke slovu otázka: „Jak získat hypotéku?“ A pokud si na ni dotyčný odpoví zcela upřímně, že vzhledem ke svým těžkostem v bance neuspěje, pak si položí alespoň alternativní dotaz: „Dostanu hypotéku aspoň od nějaké nebankovní společnosti?

Jestli je něco potěšující, pak je to prakticky jistota, že nebankovní hypotéka, ono často až poslední řešení, které neznalého člověka napadne, nezklame. Je to právě taková hypotéka, již dotyčný získá, i když má dejme tomu jen nedobře vypadající daňové přiznání, nízké příjmy a záznamy v registrech dlužníků, tedy to, co ho v bance zbavuje veškerých nadějí.

Nebankovní společnost totiž tyto záležitosti zase až tak moc netrápí. Zde bohatě stačí, aby žadatelovy příjmy stačily na splácení a aby se za půjčené finanční prostředky zaručil tím, že dá do zástavy vlastní nemovitost. Což stačí k ujištění se, že bude dlužník splácet, a tedy i k rozhodnutí, že mu může být půjčeno, a to třeba až sedmdesát procent odhadní ceny takové zastavené nemovitosti.

A to je vesměs dost na to, aby se poplatily všechny firemní závazky, aby se zmodernizovalo to, co je třeba, aby se investovalo a výdělečná činnost mohla zase vzkvétat.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu