Záchranáři resuscitovali utonulého muže na Frýdecko-Místecku

Publikuje: Jana Malá — 08. 08. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Záchranáři resuscitovali utonulého muže na Frýdecko-Místecku

V neděli 7. srpna odpoledne zasahovaly posádky krajské záchranné služby u utonulého muže na Frýdecko-Místecku.

O tragické události informoval redakci krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že na pomoc tonoucímu okamžitě vyjel lékařský a také zdravotnický tým z frýdecké základny.

Devětaosmdesátiletý muž byl nalezen na hladině vodní nádrže Baška bez známek života. Kolemjdoucí jej vytáhli na břeh a zahájili základní laickou resuscitaci.

„V okamžiku příjezdu záchranářů na místo byl nadále v bezdeší a srdeční zástavě. Doba, po kterou se nacházel ve vodě, přitom zůstávala nejasná. Týmy pokračovaly ve snaze o záchranu – zajistily dýchací cesty a umělou plicní ventilaci, podávaly léky s cílem obnovit krevní oběh,“ upřesnil Lukáš Humpl z krajské záchranky.

„Ani po další půl hodině však nebylo jejich úsilí úspěšné a zasahující lékařka musela konstatovat smrt postiženého,“ doplnil závěrem k tragické události mluvčí záchranářů.

Na místo byla následně přivolána Policie ČR, která nyní bude zjišťovat za jakých okolností se devětaosmdesátiletý muž utopil. Podle informací redakce byla u utonulého muže na místě nařízena pitva.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu