Záchranáře zaměstnal pracovní úraz v Třineckých železárnách

Publikuje: Nikola Macáková — 15. 08. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Záchranáře zaměstnal pracovní úraz v Třineckých železárnách

V neděli okolo 16. hodiny museli zasahovat zdravotničtí záchranáři u vážného pracovního úrazu v Třineckých železárnách.

Na místě zasahovala pozemní zdravotnická posádka záchranné služby (RZP) spolu s podnikovými hasiči třineckých železáren. Následně byl na místo přivolán také vrtulník ostravské letecké záchranné služby, který následně zraněného dělníka transportoval šetrně do nemocnice

UdálostiExtra.cz o dramatické události informoval zastupující mluvčí krajské záchranky Ladislav Lang s tím, že zasahující záchranáři na místě ošetřovali muže ve věku osmatřiceti let, který spadl ze schodů jeřábu v Třineckých železárnách. Po pádu udával silnou bolest v oblasti bederní páteře a brnění dolních končetin. V rámci přednemocniční první pomoci zraněnému byly podány léky proti bolesti, byl imobilizován pomocí krčního límce a vakuové matrace a uložen do transportních pevných nosítek.

Záchranáři ošetřovali muže po pracovním úrazu v Třinci. Zdroj: ZZS Moravskoslezského kraje (tiskový servis)

„Po připojení na lano byl za pomoci hasičů Třineckých železáren jeřábem transportován z prvního patra industriální budovy a zdravotnickou posádkou za doprovodu lékaře LZS převezen sanitním vozem k vrtulníku,“ upřesnil Ladislav Lang z krajské záchranky.

Vrtulník ostravské letecké záchranné služby, který přistál poblíž areálu Třineckých železáren. Zdroj: ZZS Moravskoslezského kraje (tiskový servis)

„S podezřením na poranění páteře byl následně šetrně letecky přepraven do Fakultní nemocnice v Ostravě a předán na oddělení Urgentního příjmu,“ doplnil mluvčí záchranné služby.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu