V Opavě se střetla dvě vozidla, zasahovat musel i záchranářský vrtulník

Publikuje: Jana Malá — 16. 05. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » V Opavě se střetla dvě vozidla, zasahovat musel i záchranářský vrtulník

Krátce před pátou hodinou ranní došlo v Opavě ke střetu dvou vozidel. Zasahovat musely všechny záchranné složky i záchranářský vrtulník.

O nehodě aktuálně informoval UdálostiExtra.cz krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Hump s tím, že na místo události okamžitě vyslali operátoři tísňové linky 155 lékařský a zdravotnický pozemní tým, stejně jako vrtulník letecké záchranné služby.

Spolu se zdravotníky k nehodě zamířili také profesionální hasiči a policisté. 

Dvaačtyřicetiletý muž zůstal ve vozidle zaklíněn a musel být hasiči a záchranáři vyprošťován.

Pacient při nehodě utrpěl mnohočetná vážná poranění a to v oblasti hlavy, hrudníku, páteře a pánve. „Posádky záchranné služby zajistily žilní vstup a podaly léky, naložily krční límec a pánevní pás, uložily pacienta do podtlakové matrace a vrtulník jej poté šetrně přepravil do ostravské Fakultní nemocnice, kde byl předán na oddělené urgentního příjmu,“ sdělil Lukáš Humpl z krajské záchranky.

„Druhý účastník nehody, osmadvacetiletý muž, byl zraněn středně těžce, a to na hlavě, horní končetině a hrudníku. Po ošetření pacienta pozemní cestou transportovali záchranáři do opavské Slezské nemocnice,“ doplnil k ranní nehodě mluvčí záchranné služby.

Zasahující hasiči, dle zjištěných informací redakce po vyproštění zraněných a pomoci zdravotníkům s ošetřením a transportem zraněních následně provedli u obou havarovaných vozidel standardní protipožární opatření, zabránili úniku pohonných kapalin a provedli celkový úklid komunikace po dopravní nehodě. 

Dle sdělení dopravního serveru ŘSD byla doprava v místě nehody omezena, a to po dobu zásahu záchranných složek. Okolnosti nehody jsou nyní v šetření dopravní policie.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu