V Česku obchod s „bílým masem“ moc nekvete, míní tzv. Tip report

Publikuje: Jana Malá — 18. 08. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » V Česku obchod s „bílým masem“ moc nekvete, míní tzv. Tip report

Podle zprávy o stavu obchodování s lidmi zůstává Česká republika i v tomto roce mezi nejlépe hodnocenými zeměmi.

Z hlediska boje proti obchodování s lidmi je Česká republika, podle (Trafficking in Persons Report, tzv. TIP REPORT pro rok 2022) velmi dobře hodnocenou zemí, z čehož lze lehce usuzovat, že tzv. „obchod z bílým masem“ v republice moc nekvete.

UdálostiExtra.cz o tématu dnes informovala mluvčí ministerstva vnitra Klára Dlubalová s tím, že Česká republika byla chválena za stíhání a odsouzení většího počtu obchodníků s lidmi, školení o obchodování s lidmi pro všechny začínající policisty či navýšení finančních prostředků určených pro služby obětem. Kromě toho byl také vyzdvižen nový zákon, který zavedl pokuty pro zaměstnavatele zadávající nábory zaměstnanců nelegálním agenturám.

Zpráva, kterou zveřejnilo Ministerstvo zahraničních věcí USA, hodnotí jednotlivé státy podle jejich úsilí a učiněných opatření v boji proti obchodování s lidmi.

„Stejně jako v posledních letech, i tentokrát se Česká republika umístila v TIER 1, což představuje nejlepší možné hodnocení a potvrzuje, že vláda plně dodržuje standardy pro eliminaci této trestné činnosti a ochranu jejích obětí,“ vysvětlila Klára Dlubalová. 

„Zpráva též obsahuje doporučení konkrétních cílů a záměrů na příští rok, aby se vynaložené úsilí vlády České republiky v boji proti obchodování s lidmi mohlo i nadále rozvíjet. Těmito doporučeními se na svém jednání bude zabývat Meziresortní koordinační skupina pro oblast boje proti obchodování s lidmi koordinovaná Ministerstvem vnitra,“ doplnila závěrem mluvčí resortu vnitra.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu