V Českém Těšíně se střetl motorkář s osobním vozidlem

Publikuje: Nikola Macáková — 03. 07. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » V Českém Těšíně se střetl motorkář s osobním vozidlem

Záchranáři, policisté a hasiči zasahovali v Českém Těšíně u vážné dopravní nehody osobního vozidla a motocyklu.

O nehodě informoval UdálostiExtra.cz krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že první záchranáři byli na místě za čtyři minuty od převzetí výzvy k zásahu. K nehodě došlo v pátek, dvacet minut po třetí hodině odpolední.

Sedmdesátiletý muž utrpěl při kolizi vážné poranění hrudníku a dále pak dolní i horní končetiny. Byl při vědomí a se záchranáři komunikoval.

„Posádky jej zajistily krčním límcem, končetinovou dlahou a následně uložily do podtlakové matrace. Podaly dále potřebné léky a kyslík. Přes veškerou péči se stav pacienta dále zhoršoval a došlo k selhání dýchání. Lékař proto musel přistoupit k intubaci a jeho převedení na přístrojem řízenou ventilaci,“ uvedl Lukáš Humpl z krajské záchranky.

„V době předání na urgentním příjmu FN Ostrava přetrvával stav přímého ohrožení života“ doplnil závěrem mluvčí záchranné služby.

Zasahující hasiči na místě pomáhali s ošetřením a transportem zraněného řidiče motocyklu a zároveň provedli protipožární opatření u havarovaného motocyklu a automobilu. Následně zajistili místo dopravní nehody.

Okolnosti nehody jsou nyní v šetření dopravní policie.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu