V Bohumíně se střetlo Pendolino s posunovací lokomotivou, nehodu nepřežil strojvedoucí

Publikuje: Jana Malá — 27. 06. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » V Bohumíně se střetlo Pendolino s posunovací lokomotivou, nehodu nepřežil strojvedoucí

V pondělí v ranních hodinách se v železniční stanici Bohumín srazil vlak Pendolino odjíždějící do Prahy s posunovací lokomotivou.

Střet nepřežil strojvedoucí, další člověk ve vlaku se lehce zranil. Zranili se i čtyři zaměstnanci ČR Cargo, kteří jeli v posunovací lokomotivě.

Pendolino na výhybkách následně vykolejilo. Zdroj: HZS Moravskoslezského kraje (tiskový servis)

„Pendolino se při výjezdu ze stanice srazilo se záložní posunovací lokomotivou ‚Kocour‘, čtyři její pracovníci byli zraněni,“ uvedli k nehodě krátce moravskoslezští hasiči.

K železniční nehodě se aktuálně vyjádřil redakci serveru UdálostiExtra.cz také tiskový mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že na místo ihned zamířilo celkem pět pozemních posádek zdravotnické záchranné služby.

Při železniční nehodě došlo k úmrtí jedné osoby, které již záchranáři po svém příjezdu nemohli pomoci.

„Ošetřeno byl pět účastníků události, muži ve věku mezi čtyřiceti a třiapadesáti lety a čtyřiadvacetiletá žena. Všichni pacienti byli při vědomí a mimo přímé ohrožení života. Utrpěli lehká a středně těžká poranění – otřes mozku, poranění končetin. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byli transportováni do okolních zdravotnických zařízení – nemocnic v Bohumíně a Karviné, stejně jako do ostravské Městské nemocnice,“ uvedl Lukáš Humpl z krajské záchranky.

„Další cestující byli posádkami záchranné služby prohlédnuti, nebyla u nich však zjištěna žádná zranění a jejich transport do zdravotnických zařízení nebyl nutný,“ doplnil mluvčí záchranářů.

Zdemolovaná přední část pendolina Zdroj: HZS Moravskoslezského kraje (tiskový servis)

Cestující z rychlíku byli evakuováni, spoj s plánovaným odjezdem ve 04:59 byl zrušen, asi 300 lidí muselo využít další spoje. Provoz ve stanici Bohumín byl asi na 30min přerušen.

Příčiny této ranní železniční nehody jsou nyní v šetření Drážní inspekce a Policie ČR.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu