V Beskydech srazil automobil cyklistu, do nemocnice ho musel transportovat vrtulník

Publikuje: Jana Malá — 01. 08. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » V Beskydech srazil automobil cyklistu, do nemocnice ho musel transportovat vrtulník

V beskydské obci Dolní Lomná na Frýdecko-Místecku došlo 1. srpna okolo 15. hodiny k vážné dopravní nehodě cyklisty a osobního vozidla.

O dopravní nehodě informoval UdálostiExtra.cz zastupující mluvčí moravskoslezské krajské záchranky Ladislav Lang s tím, že samotný zásah se odehrál, krátce po patnácté hodině, kdy nejprve k události vyjela pozemní zdravotnická a lékařská výjezdová skupina v setkávacím systému a následně byl do akce povolán i vrtulník letecké záchranné služby  Ostrava.

„Záchranáři ošetřovali jednadvacetiletého muže, který se střetnul s osobním automobilem. Při příjezdu záchranářů byl při vědomí, po krátkém čase však u něj došlo ke zhoršení stavu a bezvědomí,“ uvedl Ladislav Lang.

„Při nehodě muž utrpěl tržnou ránu na hlavě a zlomeninu levé dolní končetiny. Po podání nezbytných léků a zajištění dýchacích cest byl převeden na umělou plicní ventilaci. S přiloženým krčním límcem a znehybněnou zlomeninou byl následně uložen do celotělové podtlakové matrace. Vrtulník jej pak transportoval do Fakultní nemocnice v Ostravě, kde byl předán na oddělení Urgentního příjmu,“ doplnil mluvčí záchranné služby.

Okolnosti nehody šetří Policie České republiky.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu