Strážníci v Brně se museli do bytu seniorky slanit, uvnitř ležela žena dva dny

Publikuje: Jana Malá — 22. 07. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Strážníci v Brně se museli do bytu seniorky slanit, uvnitř ležela žena dva dny

Pár dní nevyzvednutý oběd před bytem seniorky z brněnské Lesné přiměl obyvatele panelového domu zjistit, jestli je žena v pořádku.

Sedmasedmdesátiletá žena navíc opakovaně nereagovala ani na jejich klepání či zvonění, ani jim nezvedala telefon.

UdálostiExtra.cz o případu dnes informovala mluvčí brněnské městské policie Markéta Skřivánková s tím, že z obavy, co se uvnitř bytu mohlo stát, proto přivolali strážníky. Ti se pokusili vstupní dveře otevřít, byly však zamčené. Přitom jeden z nich uslyšel seniorčiny slabé nářky s vysvětlením, že se nemůže hýbat. Kolegové z pořádkové jednotky, kteří jsou na podobné situace velmi dobře připraveni, si tedy okamžitě nachystali speciální lana a další vybavení potřebné ke slanění, a ke starší ženě se spustili z vyšších pater. Už zakrátko pomocí planžety otevírali její balkónové dveře a vstupovali do bytu. Žena ležela v pokoji na zemi a stěžovala si na bolest nohou a zad. Zároveň dodala, že tu tak leží už druhý den a poděkovala strážníkům, že ji zachránili.

„Hlídka jí ihned poskytla první pomoc a přivolala záchrannou službu. Ještě, než zdravotníci převezli ženu po prvotním ošetření do nemocnice, strážníci se ujistili, že jsou vypnuté všechny spotřebiče, byt zamkli a klíče vrátili majitelce,“ doplnila mluvčí městské policie.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu