Počet zraněných hasičů při požáru v Národním parku České Švýcarsko přesáhl stovku

Publikuje: Jana Malá — 06. 08. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Počet zraněných hasičů při požáru v Národním parku České Švýcarsko přesáhl stovku

Generální ředitelství HZS ČR potvrdilo, že při požáru v Národním parku České Švýcarsko se zranilo více než sto hasičů.

Nutno zmínit, že se jedná o největší lesní požár v dějinách České republiky.

Vítr, který přišel před studenou frontou v pátek večer, rozfoukal některá ohniska požáru v oblasti Větrovce a Oltářního kamene. Tam bylo nasazeno také více zasahujících hasičů. Vítr hasiče donutil na čas stáhnout své jednotky z některých oblastí, kde docházelo k padání požárem poškozených stromů. Uvedl aktuálně v tiskové zprávě Hasičský záchranný sbor.

Obrazem z místa události…

[ngg src=“galleries“ ids=“62″ display=“basic_slideshow“]

Dva letouny Canadair dnes budou létat nad Bouřňákem, pět vrtulníků udělá „vláček“ nad Křídelní stěnou. Jeden vrtulník dohlíží na letový provoz. Stále platí, že jižní sektory jsou zcela uhašeny, na místě zůstává část hasičů na dohlídku.

„Dnes se vystřídala část profesionálních i dobrovolných hasičů z několika krajů, stále na místě necháváme tisícovku hasičů. Od začátku požáru je evidována již stovka zraněných hasičů. Včera bylo 10 lehce zraněných hasičů,“ doplnilo Generální ředitelství Hasičského záchranného sboru k aktuálním událostem v Hřensku.

Spolu s hasiči u požáru zasahuje také pražská záchranka, která do Ústeckého kraje vyslala svůj zdravotnický speciální automobil „Golem,“ který je určen pro hromadné postižení zdraví a pojme více zraněných. Mimo to disponuje i vlastním dispečinkem a mobilním operačním střediskem. 

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu