Padající strom v lese na Bruntálsku vážně zranil dělníka

Publikuje: Nikola Macáková — 09. 08. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Padající strom v lese na Bruntálsku vážně zranil dělníka

K dramatické události u vážně zraněného lesního dělníka došlo v katastru obce Heřmanovice na Bruntálsku v pondělí ráno. 

K záchranné akci byl vyslán i záchranářský vrtulník s lékařem na palubě.

O události informoval redakci krajská mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že třicetiletý muž byl při kácení zasažen vzrostlým padajícím stromem, který jej srazil k zemi. Způsobil postiženému vícečetná poranění, včetně zranění páteře.

Do obtížného terénu se k němu nejprve dostali pozemní záchranáři, pomocí palubního jeřábu byl k pacientovi rovněž vysazen lékař z vrtulníku. „Tým provedl zajištění krčním límcem a pánevním pásem, zafixování do podtlakové matrace, zavedl dva žilní vstupy a zahájil podávání léků,“ upřesnil Lukáš Humpl z krajské záchranky.

„Po šetrném vyzvednutí pacienta zajistili letečtí záchranáři jeho transport do ostravské Fakultní nemocnice. Předán byl do péče lékařů tamního urgentního příjmu,“ doplnil mluvčí záchranné služby.

Vzhledem ke skutečnosti, že se jednalo o pracovní úraz případem se začali zabývat policisté.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu