Na Karvinsku pátrali ostravští letečtí záchranáři po tonoucím chlapci

Publikuje: Jana Malá — 01. 07. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Na Karvinsku pátrali ostravští letečtí záchranáři po tonoucím chlapci

V prostoru jezera Vrbice u Bohumína na Karvinsku zasahovali ve čtvrtek 30. června záchranáři u další tonoucí osoby.

Šlo o nezletilého chlapce. Krajští záchranáři na místo okamžitě vyslali vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy.

O dramatické události informoval redakci krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Huml s tím, že mladistvý chlapec měl plavat v jezeře a následně byla zjištěna jeho nepřítomnost na břehu i ve vodě. Letečtí záchranáři byli proto povoláni k rekognoskačnímu letu.

„Tým provedl nad vodní hladinou a bezprostředním okolím několik průzkumných okruhů. Vzhledem k hloubce jezera a kalné vodě se však nepodařilo mladíka objevit. Po přistání na břehu byla další vyhledávací činnost ponechána v gesci Policie ČR a Hasičského záchranného sboru,“ uvedl Lukáš Humpl z krajské záchranky.

Zdravotnická záchranná služba zasahovala v Moravskoslezském kraji během posledního měsíce již u desítky případů tonutí nebo utonutí při koupání či plavání.

„Přibližně v polovině případů se jednalo právě o přírodní vodní plochy, v ostatních pak o zahradní bazény, či koupaliště,“ upřesnil mluvčí ZZS.

Plavání v hluboké vodě by mělo předcházet zvážení vlastního zdravotního stavu, protože příčinou tonutí může být i náhlá zdravotní indispozice s poruchou vědomí. „Opět však důrazně varujeme také před přeceňováním vlastních sil, stejně jako před rizikem nedostatečného dozoru nad malými dětmi. Velkým nebezpečím je při koupání a plavání také ovlivnění alkoholem,“ dodal závěrem mluvčí záchranné služby.

Aktualizujeme: 

Chlapce dál hledali hasiči a policisté, kteří ho posléze našli utonulého.

Případ vyšetřují krajští kriminalisté. „Vzhledem k věku oběti a s ohledem na citlivost případu ve věci více informací podávat nebudeme,“ sdělila Právu mluvčí policie Daniela Vlčková.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu