Na dětském táboře na Bruntálsku se otrávilo 17 dětí

Publikuje: Nikola Macáková — 11. 07. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Na dětském táboře na Bruntálsku se otrávilo 17 dětí

Záchranáři na Bruntálsku zasahovali u hromadného postižení zdraví na dětském letním táboře. Šlo pravděpodobně o otravu jídlem.

O dramatické události informoval naší redakci krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že krátce, před nedělní dvacátou hodinou bylo krajské operační středisko záchranné služby na tísňové lince 155 kontaktováno s informací o větším počtu osob s příznaky otravy v obci Vrbno pod Pradědem.

Zasahujícím lékařem bylo na místě události vyšetřeno a vytříděno celkem sedmnáct účastníků dětského letního tábora, kteří jevili známky zdravotního postižení.

„Jednalo se především o zažívací obtíže, provázené nevolností, zvracením a průjmy, stejně jako zvýšenou tělesnou teplotou,“ upřesnil Lukáš Humpl.

„Ošetřeno muselo být celkem sedmnáct osob, přičemž půldruhá desítka z nich byla ve věkovém rozpětí mezi sedmi a čtrnácti lety. Záchranáři následně transportovali sedm pacientů na dětskou ambulanci krnovské nemocnice, stejný počet na infekční oddělení opavské a tři pacienty ostravské Fakultní nemocnice,“ doplnil k události mluvčí záchranné služby.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu