Na Anglo-americké vysoké škole v Praze začíná studovat sedm nových studentů z Ukrajiny

Publikuje: David Bárta — 31. 08. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Na Anglo-americké vysoké škole v Praze začíná studovat sedm nových studentů z Ukrajiny

Na Anglo-americké vysoké škole v Praze, která zahajuje výuku už 31. srpna, začíná studovat 7 nových studentů z Ukrajiny.

Kvůli válečné situaci získali ukrajinští studenti od školy mimořádné stipendium. UdálostiExtra.cz o tom dnes informoval Karel Smetana ze společnosti Media list s.r.o.

Akademický rok začíná výukou na pražské Anglo-americké vysoké škole (AAU) tradičně již 31. srpna, což činí AAU pravděpodobně první vysokou školou v Česku, která zahajuje podzimní semestr. Ve svých učebnách AAU letos přivítá sedm nových studentů pocházejících z Ukrajiny, kteří byli vybráni z celkového počtu 150 vážných zájemců na základě rozhodnutí školy pomoci těm, kteří kvůli válce opustili Ukrajinu. Pozici AAU na evropském vzdělávacím trhu upevnilo prodloužení prestižní americké akreditace WSCUC, která akredituje takové renomované vysoké školy, jakými jsou Stanford University, University of California, Berkeley nebo Chapman University, s níž AAU poskytuje společný MBA program, o dalších osm let.

„Je již tradicí, že začínáme s výukou s měsíčním předstihem před většinou českých vysokých škol. Náš akademický rok svými termíny a strukturou odpovídá partnerským vysokým školám, zejména americkým univerzitám,“ vysvětlil docent Jiří Schwarz, rektor Anglo-americké vysoké školy, a doplnil: „I v letošním roce sledujeme nárůst počtu studentů, a to včetně těch, kteří k nám letos přišli z Ukrajiny. Celkem podpoříme sedm nových a tři stávající studenty z Ukrajiny celkovou částkou ve výši přibližně 15 milionů korun, která pokryje školné a jejich životní náklady po dobu jejich tříletého studia.“

Ve svých učebnách AAU očekává téměř 600 studentů denního studia z desítek zemí celého světa, z nichž téměř 230 své studium na AAU letos zahajuje. Nejpočetnější skupinu tradičně tvoří studenti z USA, jejichž podíl činí více než třetinu. Českých a slovenských studentů je na AAU zhruba 14 %. Největší zájem je na škole s americkou i českou akreditací a výukou pouze v angličtině o studium oboru Mezinárodní vztahy (31 %) a Business Administration (29 %).

„V letošním roce s kolegy oslavujeme dva velké úspěchy, kterými je osmileté prodloužení americké akreditace WSCUC a také úspěch v globálním univerzitním žebříčku U-Multirank 2022, ve kterém se AAU zařadila mezi 14 umístěných českých univerzit a získala nejlepší hodnocení z českých soukromých vysokých škol. Je to výsledek systematické práce akademických pracovníků, naší administrativy, ale rovněž kvality našich studentů,“ doplnil doc. Schwarz.

Americká komise WASC Senior College and University (WSCUC) ve svém vyjádření ocenila zejména ambiciózní a dobře formulovaný strategický plán AAU pro rozvoj univerzity nebo zavedení nové, transparentní rozpočtové politiky.

V žebříčku U-Multirank univerzita prokázala skvělé výsledky ve více ukazatelích, přičemž celkově získala čtyřikrát nejvyšší hodnocení „A“, a to v kategoriích: počet post-doktorandských pracovních míst, počet kreativních a uměleckých výstupů školy, počet zahraničních přednášejících a studentská mobilita.

Autor: Karel Smetana
Zdroj: Media:list s.r.o.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu