Muž spadl v noci do Svratky, strážník při jeho záchraně neváhal svléknout uniformu

Publikuje: Nikola Macáková — 16. 08. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Muž spadl v noci do Svratky, strážník při jeho záchraně neváhal svléknout uniformu

Ani složitější záchranné akce brněnské strážníky nezaskočí. Muži zákona zachraňovali opilého muže, který spadl do řeky Svratky.

O případu informovala UdálostiExtra.cz tisková mluvčí brněnské městské policie Markéta Skřivánková s tím, že tentokrát se v Jundrově museli zasahující strážníci vypořádat se zrádností řeky, ve které se kolem druhé hodiny ranní proti své vůli ocitl šestatřicetiletý muž. Na příkrém břehu mu podklouzla noha a skulil se do Svratky.

Svědkem situace byl naštěstí jeho známý, který šel právě vedle něho a hned vyhodnotil, že mohutnějšího kamaráda sám z vody nedostane.

„Strážníkům na lince 156 kolemjdoucí popsal, kde přesně se nacházejí, a zároveň dodal, že šli s kamarádem z restaurace, kde popíjeli pivo i tvrdý alkohol. Hlídce městské policie se brzy potvrdilo, že muž v řece se zřejmě nebude schopen na své záchraně výrazněji podílet. Když tam strážníci dorazili, šestatřicetiletý muž byl ve vodě asi čtyři metry od břehu, Podávali mu teleskopický žebřík, aby se ho chytil, jenže udělat i sebemenší krok bylo zjevně nad jeho síly a bez většího zájmu reagoval i na hozené lano. Jeden ze strážníků, který má jako dlouholetý rybář s tímto úsekem řeky bohaté zkušenosti, si tedy svlékl uniformu, aby mohl v nevyzpytatelných proudech co nejlépe manévrovat, a vydal se k němu,“ uvedla Markéta Skřivánková z městské policie.

„Silně opilý muž však stále častěji upadal do letargie. Aby ho strážník alespoň trochu probral, nabídl mu tykání, což se v danou chvíli ukázalo jako velmi přínosné řešení. Zatímco si společně povídali o koníčcích, strážník mu kolem hrudi uvázal lano a krůček po krůčku muže posouval ke břehu. Při vědomí toho, že asi stotřicetikilového muže bude obtížné i po žebříku dostat ven, přivolali strážníci hasiče. Se zapojením jejich techniky pak obě složky společnými silami obézního muže vytáhly na břeh,“ upřesnila tisková mluvčí.

„Přivolaní zdravotníci krajské záchranné služby ho ošetřili a poté, co nadýchal bezmála dvě a půl promile, odjel sanitkou na vyšetření do nemocnice,“ doplnila mluvčí městské policie.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu