Mezi železničními stanicemi Jistebník a Studénka srazilo muže Pendolino

Publikuje: David Bárta — 21. 08. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Mezi železničními stanicemi Jistebník a Studénka srazilo muže Pendolino

Zásah posádek záchranné služby spolu s leteckou záchrannou službou a hasiči si vyžádal střet osoby s projíždějícím vlakem nedaleko Studénky.

UdálostiExtra.cz o železniční nehodě informoval krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že na pomoc vyjela nejbližší pozemní posádka (RZP), a to ze základny ve Studence, k misi byl vyslán ostravský vrtulník letecké záchranné služby (LZS).

První záchranáři byli u postiženého během šesti minut od převzetí výzvy k zásahu!

Šestatřicetiletý muž zůstal po střetu s vlakem Pendolino ležet vedle kolejiště několik set metrů za soupravou. 

„Zasahující lékař zjistil poruchu vědomí a vícečetná vážná poranění v oblasti horní, dolní končetiny, trupu a pánve. Pacient byl v přímém ohrožení života a jevil známky šokového stavu. Záchranáři jej museli zaintubovat a převést na umělou plicní ventilaci, zajistit vstup do kostní dřeně, naložit krční límec a pánevní pás. Vzhledem k faktu, že pacient utrpěl velkou krevní ztrátu, lékař letecké záchranné služby zahájil podávání plné krve již na místě události. Tato terapie měla prokazatelně pozitivní efekt na stabilizaci oběhových funkcí pacienta před jeho předáním ve zdravotnickém zařízení,“ sdělil k nehodě Lukáš Humpl z krajské záchranky.

„Po provedení všech potřebných úkonů byl muž přepraven na urgentní příjem FN Ostrava,“ doplnil k nehodě mluvčí záchranné služby.

Podle informací redakce došlo k nehodě na železniční trati v úseku mezi stanicemi Jistebník a Studénka, v místech kam nemá veřejnost volný přístup. Okolnosti nehody jsou nyní v šetření Policie ČR.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu