Malý chlapec se v Kyjově zřítil ze čtvrtého patra, utrpěl těžká zranění

Publikuje: Jana Malá — 08. 06. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Malý chlapec se v Kyjově zřítil ze čtvrtého patra, utrpěl těžká zranění

O víkendu vyjížděli záchranáři do Kyjova, kde ze čtvrtého patra vypadl malý chlapec. Utrpěl těžká zranění.

UdálostiExtra.cz o případu dnes informovala krajská mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová s tím, že naši zdravotníci jej na místě zaléčili, zafixovali a bylo nutné jej i zaintubovat a napojit na řízenou ventilaci. K další péči pak předškoláčka transportoval vrtulník do brněnské Dětské nemocnice.

Co udělat, aby k takovým případům nedocházelo?

Mějme na paměti, že malé děti jsou velmi rychlé, vynalézavé a zvědavé. Rodič musí být neustále ve střehu, stačí skutečně jen pár vteřin nepozornosti a může se stát neštěstí. Dítě by se vůbec nemělo dostat na balkon, je potřeba zablokovat mu přístup na něj. Stejně tak by se nemělo dostat k otevřenému oknu. I když se rodič domnívá, že okno je dostatečně vysoko a dítě na něj nedosáhne, není to pravda. Dítě je schopno „dostrkat si“ k oknu například krabici, židličku nebo třeba i velkou hračku, na předmět vyleze a okno, resp. nebezpečí je na dosah.

V dnešní době existuje celá řada zábran a pojistek, jde o malou finanční a časovou investici, která dítěti zajistí bezpečí. „Pokud je v domácnosti malý člen rodiny, pak by se okna měla otevírat jen tzv. na ventilačku. A je třeba mít na paměti, že síťka proti hmyzu nezabrání tomu, aby dítě z okna vypadlo,“ dodala závěrem krajská mluvčí záchranné služby.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu