Hned dva pracovní úrazy na Karvinsku a Frýdecko-Místecku zaměstnaly záchranáře

Publikuje: Jana Malá — 13. 08. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Hned dva pracovní úrazy na Karvinsku a Frýdecko-Místecku zaměstnaly záchranáře

Záchranáři vyjížděly v uplynulých desítkách hodin ke dvěma vážným pracovním úrazům, které se odehrály na Karvinsku a Frýdecko-Místecku.

UdálostiExtra.cz o tom informoval krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že k první události spěchala posádka rychlé zdravotnické pomoci a leteckých záchranářů ve čtvrtek 11. srpna dopoledne. Nahlášeno bylo zranění muže v českotěšínské firmě. Třiapadesátiletého muže zavalila sada kovových trubek. Zůstal při vědomí, zasahující lékař však u něj zjistil vážná poranění páteře a pánve.

Pacient byl zajištěn krčním límcem, pánevním pásem a uložen do vakuové matrace. Po podání léků a infuzních roztoků byl vrtulníkem transportován do traumatologického centra FN Ostrava,“ upřesnil tiskový mluvčí.

V pátek 12. srpna odpoledne pak byla záchranná služba volána k úrazu v areálu Třineckých železáren.

„Dvaačtyřicetiletý muž utrpěl poranění při zasažení žhavou struskou, která mu způsobila popáleniny II. a III. stupně v oblasti trupu a horních končetin. Pozemní lékařská posádka spolu s leteckými záchranáři zajistila prvotní ošetření popálených ploch, tepelný komfort, podala léky tlumící bolest a provedla další opatření v rámci přednemocniční neodkladné péče,“ uvedl Lukáš Humpl z krajské záchranky.

„Pacient byl po šetrném leteckém transportu předán do péče popáleninového centra v Ostravě,“ doplnil mluvčí záchranné služby.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu