Čelní střet dvou vozidel na Opavsku si vyžádal pět zraněných

Publikuje: Nikola Macáková — 14. 08. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Čelní střet dvou vozidel na Opavsku si vyžádal pět zraněných

Mezi obcemi Opava a Hradec nad Moravicí na Opavsku se čelně střetla dvě osobní vozidla. Nehoda si vyžádala pět zraněných osob.

U nehody musely zasahovat všechny složky Integrovaného záchranného systému. K události byl vyslán i ostravský záchranářský vrtulník.

O nehodě, ke které došlo v sobotu 13. srpna okolo 11. hodiny dopolední informoval UdálostiExtra.cz zastupující mluvčí krajské záchranky Ladislav Lang s tím, že zasahující záchranáři na místě ošetřili celkem pět pacientů, všichni byli v době zásahu při vědomí a komunikovali. 

„V prvním vozidle cestovaly čtyři osoby, v druhém jedna. Hasiči museli z každého vozidla vyprostit jednu osobu pomocí hydraulického vyprošťovacího nářadí. Ostatní osoby byly při příjezdu hasičů již z vozidla venku a hasiči jim poskytli předlékařskou pomoc. Postupně všechny osoby předali do péče přivolaným zdravotníků,“ uvedl k nehodě mluvčí moravskoslezských krajských hasičů Lukáš Popp.

Hasiči se současně s vyprošťováním zaměřili i na zajištění obou vozidel proti požáru.

Dva muži (1999 a 1978) byli po zaklínění vyprošťováni. „Oba byli přepraveni do Fakultní nemocnice v Ostravě a předáni na oddělení Urgentního příjmu. Jeden se zlomeninami dolních končetin, druhý se zhmožděním hrudníku a poraněnou levou rukou,“ upřesnil Ladislav Lang z krajské záchranky.

„Další zraněné byly ženy (1977, 2002 a 2011). U všech došlo k poranění v oblasti ramene či krku a oděrkám na horních nebo dolních končetinách. K dalšímu vyšetření a ošetření byly převezeny na chirurgickou ambulanci do Slezské nemocnice v Opavě,“ doplnil mluvčí záchranné služby.

Doprava byla v místě nehody, po dobu zásahu záchranných složek a vyšetřování uzavřena. Veškerou dopravu policisté na místě odkláněli přes objízdné trasy okolních obcí. Příčiny nehody jsou nyní v šetření Policie ČR.

„Následně byl proveden úklid a zprovoznění komunikace tak, aby mohl být obnoven plynulý a bezpečný provoz,“ dodal mluvčí hasičů.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu