Bruntál, Ostrava a Karviná tam všude zasahovali záchranáři během 24hodin u popálených osob

Publikuje: Nikola Macáková — 28. 06. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Bruntál, Ostrava a Karviná tam všude zasahovali záchranáři během 24hodin u popálených osob

Zdravotnická záchranná služba ošetřovala v průběhu necelých čtyřiadvaceti hodin postupně u tří pacientů, kteří si přivodili vážné popáleniny.

UdálostiExtra.cz o tom dnes informoval krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že jednotlivé události, které souvisely s přípravou jídla, se odehrály v Bruntále, Ostravě Klimkovicích a Karviné. Při dvou z nich kromě pozemních týmů zasahoval i ostravský vrtulník letecké záchranné služby.

Záchranáři byli nejprve voláni v neděli 26. června po čtrnácté hodině k ženě středního věku do Bruntálu. Opařila se větším množstvím téměř vařící polévky a došlo tak k poranění hrudníku, břicha a horní končetiny.

O několik hodin později pak týmy spěchaly do Klimkovic, a to k osmačtyřicetiletému muži, který utrpěl popáleniny při podpalování grilu, když se na něm vznítilo tričko. Zasažen byl trup a horní končetina.

V pondělí 27. června došlo při manipulaci s tlakovým hrncem ke zranění o dva roky mladšího muže v Karviné. Musel být ošetřen s popáleninami II., stupně v oblasti hrudníku, horních i dolních končetin, a to na ploše přibližně čtyřiceti procent tělního povrchu.

„Všichni zranění byli po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče přepraveni na specializované pracoviště – popáleninové centrum FN Ostrava,“ doplnil závěrem mluvčí záchranné služby.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu