Na Opavsku havaroval motorkář, do nemocnice ho transportoval vrtulník letecké záchranky

Publikuje: David Bárta — 20. 05. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Na Opavsku havaroval motorkář, do nemocnice ho transportoval vrtulník letecké záchranky

Ve čtvrtek 19. května večer, museli zasahovat záchranáři u vážné dopravní nehody na Opavsku.

Spolu se zdravotníky k nehodě zamířil také záchranářský vrtulník z Ostravy a rovněž i hasiči a policisté. 

UdálostiExtra.cz o nehodě informoval krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že osmadvacetiletý muž na terénním motocyklu narazil do mostku. Po kolizi zůstal krátce v bezvědomí.

Zasahující lékař při prvotním vyšetření zjistil poranění hlavy a mozku, nevyloučil ani zranění v oblasti pánve. „Stav pacienta byl život ohrožující a záchranáři jej museli uvést do umělého spánku,“ upřesnil Lukáš Humpl z krajské záchranky.

„Po zajištění dýchacích cest, převedení na přístrojem řízenou ventilaci a dalších opatřeních v rámci přednemocniční neodkladné péče, byl muž vrtulníkem transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava,“ doplnil mluvčí záchranné služby.

Okolnosti nehody jsou nyní v šetření Policie ČR.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu