Dělníka přimáčkl stroj v jedné z ostravských firem, na místě zemřel

Publikuje: David Bárta — 25. 05. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Dělníka přimáčkl stroj v jedné z ostravských firem, na místě zemřel

Třiapadesátiletý muž byl přimáčknut strojem v jedné z ostravských firem. Na místě události zasahovaly záchranné složky.

O tragickém případu dnes informoval UdálostiExtra.cz krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že po náročném vyproštění muže se ukázalo, že u něj došlo k selhání všech základních životních funkcí.

Službukonající lékařka u vážně zraněného dělníka zjistila mnohočetná poranění hrudníku a horní končetiny.

PSALI JSME:
Na Opavsku havaroval osobák, řidič nehodu nepřežil

„Záchranáři se snažili o obnovu krevního oběhu postiženého, a to za pomocí nepřímé srdeční masáže, léků podávaných do kostní dřeně, defibrilačních výbojů a dalších nezbytných opatření,“ upřesnil Lukáš Humpl.

„Tři čtvrtě hodiny prováděná rozšířená resuscitace však nevedla k záchraně a muž na místě podlehl zraněním, která utrpěl,“ doplnil mluvčí záchranné služby.

Vzhledem k tomu, že se jednalo o těžký pracovní úraz s následkem smrti, celou tragickou událostí se začali zabývat ostravští policisté. 

U dalšího pracovního úrazu museli zasahovat krajští záchranáři v Sosnové.

Do Sosnové na Opavsku spěchali záchranáři o čtyři hodiny později téhož dne.

„Žena ve věku třiadvaceti let byla zraněna lisem na ovoce. Vyprostit její horní končetinu museli přivolaní hasiči. Ještě předtím však pacientku zajistili záchranáři pomocí léků,“ sdělil redakci Lukáš Humpl z krajské záchranné služby.

„Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče zraněnou ženu transportoval do zdravotnického zařízení ostravský vrtulník letecké záchranné služby. Předána byla na oddělení urgentního příjmu ostravské Fakultní nemocnice,“ doplnil mluvčí záchranné služby. 

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu